'Ze is onder de mensen gegaan, in Congo, in Hongarije, in Egypte, in Syrië, in Mali. Ze is er telkens in geslaagd om veilig weer terug te keren, en ze had altijd een verhaal bij zich.' Maarten Asscher in Ons Erfdeel

HOME   WERK   LEVEN   BEELD   NIEUWS   COLUMNS   AGENDA   CONTACT   EN/FR

Lieve Joris in Knetterende Letteren

GEPLAATST: 11-3-2014
Op 8 maart 2014 was Lieve Joris te gast in het tweewekelijkse literatuurprogramma Knetterende Letteren van Cultura24. Kenneth van Zijl ging bij haar op bezoek in Amsterdam en sprak met haar over haar nieuwe boek Op de vleugels van de draak, over op reis gaan en thuiskomen.  
Lees verder
 

Lieve Joris in het Turks

GEPLAATST: 1-3-2014
De Turkse uitgeverij Tekin heeft in één klap vier titels aangekocht van Lieve Joris. Nog dit jaar zal Dans van de luipaard verschijnen, waarna ook Joris’ nieuwste boek, Op de vleugels van de draak, haar bestseller De poorten van Damascus en de verhalenbundel Zangeres op Zanzibar in het Turks worden vertaald.
Tekin Publishing House is een van de oudste Turkse uitgeverijen en heeft een klinkende reputatie op het gebied van zowel non-fictie als fictie. Sinds kort publiceert Tekin ook vertaalde boeken.

Lees verder
 

Zesde druk Op de vleugels van de draak

GEPLAATST: 1-3-2014
Ter gelegenheid van de Boekenweek, die dit jaar in het teken staat van reizen, verschijnt de zesde druk van Lieve Joris’ nieuwe boek Op de vleugels van de draak, over de ontmoeting tussen Afrikanen en Chinezen.
Gedurende de Boekenweek reist Lieve Joris door het hele land om te praten over haar werk.

Lees verder
 

Afscheid van Congo

GEPLAATST: 25-11-2013
Op de dag van haar vertrek uit Congo’s hoofdstad Kinshasa, was Lieve Joris te gast in het journaal van de Congolese zender B-One TV. Zij vertelt over haar band met Congo, een land dat tachtig keer groter is dan haar geboorteland België, over haar grootoom die er missionaris was en over de boeken die ze over het land schreef. Ook blikt zij terug op het literaire festival Congo: au coeur du récit dat haar naar Kinshasa bracht.
Lees verder
 

Lieve Joris te gast op literair festival in Congo

GEPLAATST: 28-10-2013
Van 6 tot 10 november 2013 is Lieve Joris te gast op het literaire festival Congo: au coeur du récit dat wordt gehouden in Kinshasa, de hoofdstad van Congo. Samen met Congolese, Belgische en Franse schrijvers als Jean Bofane, Bibish Mungu, Barly Baruti, Jean-Philippe Stassen en Jean Rolin, zal zij haar boeken over Congo presenteren in het institut français Halle de la Gombe, het lycée français René Descartes en het lycée belge Prince de Liège.


Lees verder
 

De pers over Op de vleugels van de draak

GEPLAATST: 19-10-2013
‘Er wordt in de westerse wereld zoveel geschreven over de Chinese exploitatie van Afrika, maar wie schrijft over de prijs die China betaalt? Het antwoord daarop is: Lieve Joris, en ze doet het nog schitterend ook.’ – **** Toef Jaeger in NRC Handelsblad


Lees verder