'Ze is onder de mensen gegaan, in Congo, in Hongarije, in Egypte, in Syrië, in Mali. Ze is er telkens in geslaagd om veilig weer terug te keren, en ze had altijd een verhaal bij zich.' Maarten Asscher in Ons Erfdeel

HOME   WERK   LEVEN   BEELD   NIEUWS   COLUMNS   AGENDA   CONTACT   EN/FR

Lieve Joris in Amsterdam

DATUM: 15-10-2015
Op donderdag 15 oktober 2015 wordt in het Concertgebouw in Amsterdam het vioolconcert Scheherezade.2 opgevoerd, dat de componist en dirigent John Adams schreef voor de violiste Leila Josefowicz. Het werk is geïnspireerd door televisiebeelden die John Adams zag over de weerbaarheid van vrouwen in het Midden-Oosten. In het voorprogramma spreekt Lieve Joris over haar ervaringen in de Arabische wereld, met name over de personages in haar boek De poorten van Damascus.

Datum: 15 oktober 2015, 20u15
Plaats: Concertgebouw, Concertgebouwplein 10, Amsterdam

 

Lieve Joris in China

DATUM: 18-10-2015
Van 18 oktober tot 14 november 2015 is Lieve Joris uitgenodigd als Writer in Residence door de Faculteit Creative Writing van de Sun Yat-sen Universiteit in Guangzhou (China). Zij zal deelnemen aan verschillende workshops en readings in Guangzhou, Yangshuo, Zhuhai en Jiangmen. Een groot deel van haar boek Op de vleugels van de draak speelt zich af in China, o.a. in de buurt ‘Chocolate City’ in Guangzhou, waar Chinezen en Afrikanen handel drijven.
De vertaalrechten van Terug naar Congo, Lieve Joris’ eerste boek over Congo, zijn aangekocht door de Chinese uitgeverij Guangxi Normal University Press.
 
 

Lieve Joris in Tours (FR)

DATUM: 27-11-2015
In het weekend van 27-29 november 2015 is Lieve Joris te gast op het Festival Plumes d’Afrique in het Franse Tours. Dit festival, dat mede georganiseerd wordt door de uit Madagascar afkomstige schrijver Jean-Luc Raharimanana, brengt sinds 2002 een steeds wisselende groep door Afrika geïnspireerde Franstalige schrijvers, beeldend kunstenaars, fotografen en musici samen.
 

Lieve Joris in Peer (BE)

DATUM: 16-3-2016
Op 16 maart 2016 om 20u treedt Lieve Joris op in Bibliotheek en Cultuurcentrum ’t Poorthuis in Peer. In het kader van de lezingenreeks Planeet Utopia zal zij vertellen over haar laatste boek Op de vleugels van de draak, waarin de ontmoeting tussen Afrika en China centraal staat. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Mondiale Raad Peer.
Eerdere sprekers in deze lezingenreeks: Yves Desmet, Jan Hoet, Jef Lambrecht, Rudi Vranckx e.a.

Datum: 16 maart, 20u
Plaats: Zuidervest 2a, Peer