'Ze is onder de mensen gegaan, in Congo, in Hongarije, in Egypte, in Syrië, in Mali. Ze is er telkens in geslaagd om veilig weer terug te keren, en ze had altijd een verhaal bij zich.' Maarten Asscher in Ons Erfdeel

HOME   WERK   LEVEN   BEELD   NIEUWS   COLUMNS   AGENDA   CONTACT   EN/FR

Lieve Joris in Tours (FR)

DATUM: 27-11-2015
In het weekend van 27-29 november 2015 is Lieve Joris te gast op het Festival Plumes d’Afrique in het Franse Tours. Dit festival, dat mede georganiseerd wordt door de uit Madagascar afkomstige schrijver Jean-Luc Raharimanana, brengt sinds 2002 een steeds wisselende groep door Afrika geïnspireerde Franstalige schrijvers, beeldend kunstenaars, fotografen en musici samen.
 

Lieve Joris schrijft Groot Dictee

DATUM: 19-12-2015
Op 19 december 2015 zendt NPO2 voor de 26ste keer Het Groot Dictee der Nederlandse taal uit, dat dit jaar wordt geschreven door Lieve Joris. Zij treedt hiermee in de voetsporen van onder meer Gerrit Komrij, Arnon Grunberg, Tommy Wieringa en Adriaan van Dis. Na Kristien Hemmerechts is zij de tweede vrouw die het dictee schrijft.
Het Groot Dictee wordt georganiseerd door de Volkskrant en de Nederlandse publieke omroep NTR en traditiegetrouw gepresenteerd door Philip Freriks. Juryvoorzitter is oud VVD-minister Annemarie Jorritsma, die burgemeester is van Almere.
  
 

Lieve Joris in Waterloo

DATUM: 9-3-2016
Op 9 maart 2016 spreekt Lieve Joris over haar boek Op de vleugels van de draak, dat in 2014 in het Frans verscheen als Sur les ailes du dragon. De avond wordt georganiseerd door L’Atelier du Voyage.
Spreektaal :Frans

Datum: 9 maart 2016
Plaats:  Salle Jules Bastin de la Maison Communale, rue François Libert 28, Waterloo

 

Lieve Joris in Peer (BE)

DATUM: 27-3-2016
Op 27 april 2016 om 20u treedt Lieve Joris op in Bibliotheek en Cultuurcentrum ’t Poorthuis in Peer. In het kader van de lezingenreeks Planeet Utopia zal zij vertellen over haar laatste boek Op de vleugels van de draak, waarin de ontmoeting tussen Afrika en China centraal staat. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Mondiale Raad Peer.
Eerdere sprekers in deze lezingenreeks: Yves Desmet, Jan Hoet, Jef Lambrecht, Rudi Vranckx e.a.

Datum: 27 april, 20u
Plaats: Zuidervest 2a, Peer