'Ze is onder de mensen gegaan, in Congo, in Hongarije, in Egypte, in Syrië, in Mali. Ze is er telkens in geslaagd om veilig weer terug te keren, en ze had altijd een verhaal bij zich.' Maarten Asscher in Ons Erfdeel

HOME   WERK   LEVEN   BEELD   NIEUWS   COLUMNS   AGENDA   CONTACT   EN/FR

Lieve Joris in Istanbul

DATUM: 4-5-2015
Lieve Joris zal aanwezig zijn op het Istanbul Tanpinar Literature Festival, dat gehouden wordt van 4 tot 10 mei 2015. De Turkse vertaling van haar boek De poorten van Damascus is dan net verschenen. Dit intieme portret van het leven in de Syrische hoofdstad behaalde in Nederland zestien drukken en is volgens Koos van Dam, Nederlands speciaal gezant voor Syrië, ‘onverminderd actueel’. Het is een van de vier titels van Lieve Joris die uitgeverij Tekin aankocht; later dit jaar zal Dans van de luipaard in het Turks verschijnen.
 

Lieve Joris in Saint-Malo (FR)

DATUM: 23-5-2015
Van 23 tot 25 mei 2015 vindt in het Franse Saint-Malo het 25ste festival Étonnants Voyageurs plaats. Lieve Joris was een genodigde van het eerste uur, zij ontving er twee prijzen (Prix de l’Astrolabe 1999 voor Mali blues; Prix Nicolas Bouvier 2009 voor Les Hauts Plateaux) en werd dit jubileumjaar voor de tiende keer uitgenodigd.
Op dit festival zal Lieve Joris haar boek Sur les ailes du dragon voorstellen, dat in het Frans verscheen bij uitgeverij Actes Sud
 
 

Lieve Joris in Dijon (FR)

DATUM: 12-6-2015
In het weekend van 12-14 juni 2015 neemt Lieve Joris deel aan de derde editie van het literaire festival Clameur(s) in Dijon.

Datum: 12-14 juni 2015
Plaats: Cour de Bar (librairie éphémère), Cuisines ducales (rencontres), Bibliothèque La Nef